Područja djelovanja

GRAĐEVINARSTVO

Remmers je neosporno broj jedan u Europi po pitanju očuvanja i sanacije spomenika kulture. Kao kompetentan partner za građevinu nudimo višestruke proizvodne sustave:

Zaštita objekta

Zaštita spomenika kulture

Zaštita i sanacija pročelja

Zaštita objekata

Ovdje glavnu ulogu ima izolacija građevina. Suhi zidovi i podrumi su preduvjet za zdravo stanovanje, za trajnu upotrebu i za dugotrajno očuvanje vrijednosti. Vlaga u građevinskim materijalima i štetne soli u zidovima uzrokuju velika oštećenja u građevinskoj supstanci, ali i voda u tlu igra veliku ulogu.

Za izolaciju građevina u novogradnji i kod starih objekata nudimo Aida Kiesol - Proizvodni sustav za sljedeća područja primjene:

Izolacija građevina sa Sulfiton Dickbeschichtung i DS-System-schutz (sustavna zaštita)

Sanacija starih objekata sa Aida-Kiesol injektiranjem i Sanierputz sustavom sanirnih žbuka

Naknadna izolacija podruma sa Dichtungschlämmen (suspenzije za izolaciju) i specijalnim žbukama sa otvorenim porama.

Mineralni premazi za spremnike (npr. spremnici za pitku vodu, postrojenja za otpadne vode i postrojenja za pročišćavanje vode)

Zaštita spomenika kulture

Remmers je jako rano otkrio važnost zaštite spomenika kulture i danas je vodeći u tom sektoru. Taj uspjeh dokazan je na brojnim važnim referentnim objektima i bazira se na primjeni različitih proizvodnih sustava koji su prilagođeni objektu.

Vrijedi princip, ne preporučavati stereotipnu primjenu jednog univerzalnog proizvoda, nego pronaći individualno rješenje koje je ovisno o vrsti kamena i stupnju trošnosti. Brižna i temeljita istraživanja i analize kamena se u stanovito vrijeme stavljaju ispred samog restauriranja. 

Zaštita i sanacija pročelja

Već preko 50 godina je Remmers Bauchemie specijalist u svim pitanjima zaštite i sanacije pročelja. Remmers nudi zaštitu i ljepotu za moderna, kao  i za zaštićena pročelja.

Za zaštitu pročelja ne postoji nikakav univerzalni patentirani recept. Različiti građevinski materijali izloženi su različitim klimatskim utjecajima. Zbog toga nudi Remmers za svaki problem kod pročelja odgovarajući sustav zaštite i sanacije.

Sa Funcosil - paletom proizvoda - tu spadaju Silikonske emulzije, silani, siloksani, silikonske smole i silikati - oštećenja se neće samo prekriti, nego i stručno otkloniti.

Područje primjene: čišćenje pročelja, impregnacija pročelja, premazivanje pročelja, kompletna sanirna žbuka, sanacija zida od fasadne cigle, betona i prirodnog kamena, zabrtvljavanje fuga, metoda nanošenja suspenzije na fuge.

Već desetljećima se za proizvodnju Remmersovih proizvoda za zaštitu drveta koriste pčelinji vosak i prirodno dobiveni vosak sa listova  Canaubapalme (kanauba-palme). 

Danas stoji na raspolaganju više od 80 proizvoda iz Remmersa koji služe za zaštitu i sanaciju drveta. Naši moderni proizvodi koji su povoljni za okoliš, postavljaju mjerila po pitanju kvalitete i produktivnosti (ekonomičnosti).  

DRVODJELSTVO

Sredstva za zaštitu drveta bili su prvi proizvodi, koje je Remmers Bauchemie imao u programu. Još i danas su glavni stup poslovanja.

Zaštita drveta je zaštita okoliša

Drvo je dar prirode, koji mora biti zaštićen. Remmers je već u svojim počecima imao za cilj, koristiti isključivo proizvode koji su povoljni za okoliš sa prirodnim sirovinama.