Povijest

USPJEŠNA PRIČA SA SUSTAVOM

Razvoj od malog do srednje-velikog poduzeća nije bilo slučajno gospodarsko čudo. Bilo je obilježeno planskim, poduzetničkim trgovanjem sa tri konstante uspjeha: kontinuitet, inovacija, širenje (razvoj).

Redovita stručna razmjena s kupcima na edukacijskim seminarima i predavanje "Know-how" partnerima u zanatu, ubrajalo se već 50-tih godina u program usluge.

Već početkom 60-tih godina pojedinačne proizvode zamijenili su proizvodni sustavi. S vremenom je prepoznata važnost certificiranog sustava jemčenja kvalitete i ispitanog managementa za okoliš, te su bez okolišanja stavljeni u upotrebu. 

1949   Bernhard Remmers se osamostalio sa trgovinom ulja, zaštite za drvo, boja i premaza. Utemeljenje firme Bernhard Remmers, kemijski proizvodi u Löningenu.
     
1958   Utemeljenje AIDA Bautenschutz GmbH i početak vlastite proizvodnje zaštitinih sredstava za drvo i građevinu.
     
1959   Prvo zasjedanje za obrtničke stručnjake održao je Bernhard Remmers u svojoj dnevnoj sobi u Löningenu. Već od početka prepoznao je neophodnost, informirati kupce, školovati ih, vidjeti ih kao partnere. To je trebao postati njegov veliki proces uspjeha.
     
1960   U prvoj industrijskoj zoni u Löningenu izgrađena je prva zgrada sa uredima, i to u Priggenbuschu, danas Bernhard-Remmers-Straße (ulica).
     
1962   U međuvremenu je firma porasla. 1962. godine brojala je skoro 70 radnika. Bračnom paru Remmers bila je jako važna dobra radna klima. Zajednički izleti, kao npr. u susjedno muzejsko selo Cloppenburg, postali su tradicija.
     
1963   Remmers je razvio proizvod Aida Kiesol i uspješno ga uveo na tržište izolacija.
     
1968   Izgradnja modernog pogona za proizvodnju disperzijske boje i sredstva za zaštitu drveta za postrojenje s rezervoarom i priključkom na traku.
     
1970   Preimenovanje u Remmers Chemie GmbH & Co. U Nizozemskoj je počela s radom prva inozemna sestrinska firma, Remmers Bouwchemie B.V., Hoogeveen.
     
1970   Dnevna soba Bernharda Remmersa u svrhu školovanja već odavno je postala premalom. Firma je ponudila i tzv. "Sobi s kaminom" zanimljive redovite tečajeve za unapređenje (napredovanje u poslu).
     
1977   Kao centar za školovanje i prodaju u južnoj Njemačkoj osnovana je podružnica u Heidelbergu.
     
1978   Istraživanje i razvoj su osnova za uspješno djelovanje. Uvom laboratoriju 70-tih godina razvijeni su brojni proizvodi. Tad je bilo 20 istraživača, radnika za razvoj, tehničara i laboranata.
     
1980   Razdvajanje prodajnih područja u dijelove "Holzschutz" - Zaštita drva i "Bautenschutz" - Zaštita objekata.
     
1989   Dobrih 500 radnika realiziralo je prvi put 100 mil. DM prometa. Jače investicije u novim centrima za ispitivanje i razvoj, tehnika za primjenu, zaštitu okoliša i savjetovanje kupaca.
     
1991   Preuzimanje i integracija firme za zaštitu drveta AVENARIUS, osnovane 1891. godine.
     
1992   Osnovana Remmers Baustofftechnik AG.
     
1994   Završetak i stavljanje u pogon tvornice u Bad Düben (Leipzig). TÜV-Certifikat za sustave jamstva kvalitete prema DIN-ISO- Normi 9001 i EN 29001 za ukupno poslovanje.
     
1996   Utemeljenje IBB gemeinnützige GmbH (IBB koristan za sve d.o.o.)- danas Bernhard-Remmers-Akademie - kao mjesto za edukaciju obrtnika, planera i trgovaca.
     
1997   Nova organizacija poduzeća kako odgovara zahtjevima Njemačkog građevinskog obrta. Neu-Organisation des Unternehmens entsprechend den Anforderungen des deutschen Bauhandwerks. Uspostavljanje očitovanja o okolišu prema EU-eko propisima za proizvodni pogon u Bad Dübenu. Remmers-Forum u Löningenu otvara svoja mala vrata.
     
1998   Današnji izgled Remmersovog izložebnog štanda: pregledan, moderan, informativan. Po godini se u zemlji i inozemstvu izlaže na preko 20 stručnih izložbi i sajmova, kao mjesto susreta nacionalnih i međunarodnih građevinskih stajalište nacionalnih i međunarodnih kupaca i interesenata u području građevine.
     
1990-99   Međunarodno širenje: Inozemne sestrinske firme u Belgiji, Engleskoj, Singapuru, Kini, Poljskoj, Baltiku, Češkoj, Francuskoj, Mađarskoj i Rusiji.
     
2000   Prvo je dodijeljen Bernhard-Remmers-Preis za posebna dostignuća kod zaštite spomenika kulture.
     
2005   Sa 143 miliona Eura postignut je novi rekord u prometu.
     
2006   Preoblikovanje identiteta firme, novi logo